Výborný bezmasý guláš s cizrnou je vhodný pro děti od cca jednoho roku věku. Nám moc chutná, tak doufám, že bude chutnat i vám. O své zkušenosti a nápady se podělte s ostatními v komentáři. Budu moc ráda.
Ingredience
- 400 gramů uvařené cizrny (cca 200 gramů v suchém stavu)
- 1 cibule
- 2 velké brambory
- 1 střední brambora na zahuštění
- 2 velké mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1l vody
- 400 ml vývaru (zeleninový, nebo masový)
- 2 lžíce sladké papriky
- špetku majoránky a drceného kmínu
Postup
Cizrnu propláchněte a přes noc namočte do studené vody. Druhý den cizrnu propláchněte a uvařte v nové vodě. Vařte ji cca 1,5 hodiny. Cizrna musí být měkká a máslová. V polovině varu cizrnu osolte a přidat můžete i bobkový list.
Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli přidejte mrkev nakrájenou na kostičky. Zaprašte červenou papriku a krátce orestujte (ne moc dlouho, aby nezhořkla). Poté podlijte 400 ml vývaru, přidejte brambory pokrájené na kostičky, dochuťte majoránkou, česnekem a kmínem. Dolijte vodu, aby byly brambory ponořené a vařte cca 15 minut.
Poté přidejte předem připravenou cizrnou (případně doplňte trošku vody dle potřeby). Zahustěte nastrouhanou bramborou a vařte ještě dalších 15 minut.
Podávejte samotné, nebo s kvalitním kváskovým pečivem.
Dobrou chuť 😉
Nejnovější komentáře