Karbanátky máme rádi, protože jsou chutné, rychlé a dají se vzít v případě potřeby i na cesty. Proto zkoušíme různé varianty. Tentokrát vám dám tip na karbanátky při které využijete cuketu. Jsou výborné jak kaší, tak samotné. Určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnají.
Ingredience:
- Cca 500 g mletého krůtího masa
- 2 středně velké cukety, najemno nastrouhané
- 1 vejce
- 50 g ovesných vloček
- 2 stroužky česneku
- Hrst kukuřičné mouky
Postup
Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Z nastrouhané cukety vymačkejte vodu. Poté přidejte maso a ostatní ingredience. Vše důkladně smíchejte do soudržné hmoty. Následně mokrýma rukama tvarujte jednotlivé karbanátky, které pokládejte na olejem vymazaný plech.
V troubě pečte cca 30 až 40 minut. V polovině doby pečení můžete karbanátky otočit.
Podávejte s bramborovou kaší, bramborem, nebo zeleninovým salátem.
Nejnovější komentáře