Recept na výborné rizoto s lososem a hráškem. Při dobrém zdroji ryb můžete dát i mladším dětem, ale musíte použít rostlinnou smetanou a vynechat česnek.
Ingredience
- 1 hrnek jasmínové rýže
- 200g čerstvého lososa
- 1 větší stroužek česneku
- 250g hrášku
- 200 ml smetany
- sůl, pepř pro dospělé
Nejprve si uvařte rýži. Na hrnek rýže přijde hrnek a půl vody. Osolte, přiklopte a 15 minut vařte. Pokličku nezvedejte, jinak se vám rýže připálí nebo byste ji museli až do konce chvílemi míchat. Když to neuděláte, uvaří se vám bez problému sama. Pak ji stáhněte z plotny a nechte pod pokličkou ještě 5 – 10 minut dojít, odpočinout.
Lososa zbavte kůže a dejte na rozehřátou pánev. Na dobré nepřilnavé pánvi není třeba přidávat žádný olej, losos pustí dost tuku. Opečte lososa asi 5 minut a pak ho na pánvi vařečkou rozmačkejte na malé kousky. Přidejte hrášek a opékejte ještě dalších pět minut. Pak přidejte rýži. Je důležité všechno pěkně promíchat. Zalijte smetanou a vařte, dokud se úplně nevsákne do rýže a jakoby nezesklovatí.
Pro dospělé můžete hotovou směs ještě osolit a opepřit a posypat strouhaným parmezánem.
Dobrou chuť.
Nejnovější komentáře